MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Van Doorn Dakspecialist heeft het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, kortweg MVO, hoog in het vaandel staan. In de regio waarin wij werkzaam zijn, maar ook daarbuiten. Duurzaamheid is hierin het kernwoord. Duurzame daken voor zowel de consument als de omgeving.

Materialen

Wij maken bijvoorbeeld zo veel als mogelijk gebruik van de EPDM dakbedekking. Een dakbedekking met een bewezen levensduur van meer dan 40 jaar. De productie van dit hoogwaardige kunststof beperkt het gebruik van natuurlijke grondstoffen en is daarnaast recyclebaar.

Ook vragen wij onze leveranciers hun facturen waar mogelijk digitaal aan te leveren, waar we op onze beurt onze klanten digitaal factureren. Het inmiddels grotendeels onnodige papierverbruik is hiermee op een jaar tijd reeds met 35% omlaag gegaan. Daar waar wij nog wel papier verbruiken, gebruiken wij enkel materiaal geleverd met het FSC® keurmerk.

MilieubarometerbedrijfMilieubarometer

Maar onze impact op de omgeving stopt niet bij de materialen op het dak en in de kantooromgeving. Elke onderneming heeft een directe en een indirecte invloed op het milieu. De bedrijfsbusjes op de weg, de verwarming in het gebouw, de productie van onze gebruikte materialen. Alles in ogenschouw genomen een flinke CO² uitstoot. Om dit in kaart te brengen én om een tool te hebben ons te helpen de uitstoot waar mogelijk te beperken, maken wij gebruik van de Milieubarometer.

Samen in de RegioSamen in de Regio

Nieuw in 2016 is het partnership tussen Van Doorn Dakspecialist en Samen in de Regio, als onderdeel van onze intensieve samenwerking met Stadlander. In het kader van MVO bemiddeld Samen in de Regio onder andere tussen partners en sociale werkplaatsen in de regio Bergen op Zoom / Steenbergen, om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer aan de slag te helpen, bijvoorbeeld op projectbasis. Daarnaast organiseren en participeren zij in vrijwilligersinitiatieven zoals NlDoet en de Prokkelweek.

Meer weten?